Database for virtual machines erreur


#1

Hello everyone,
I have a small problem to connect my database to my server to install essentialmode/es_admin/es_weashop/es_freeroam.
I followed a tutorial on the internet or the person modifies his database are pc but view that I use a dedicated server I think I did not configure my machine correctly for the mysql.

The errors found will be lower, I apologize for the mistakes I use a translator because I am french :slight_smile:

I thank you and wish you a good day

Error 1:
2017-04-27 11:21:50.1316|ERROR|CitizenMP.Server|Error creating script environment for resource essentialmode: Authentication to host ‘127.0.0.1’ for user ‘root’ using method ‘mysql_native_password’ failed with message: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.1325|ERROR|CitizenMP.Server|Inner exception: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.AuthenticationFailed(Exception ex)
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.ReadPacket()
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.Authenticate(Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Authenticate(String authMethod,Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open()
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Open()
2017-04-27 11:21:50.1343|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Create(MySqlConnectionStringBuilder settings)
2017-04-27 11:21:50.1359|INFO|CitizenMP.Server|Started resource essentialmode.
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server|Error creating script environment for resource es_freeroam: Authentication to host ‘127.0.0.1’ for user ‘root’ using method ‘mysql_native_password’ failed with message: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server|Inner exception: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.AuthenticationFailed(Exception ex)
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.ReadPacket()
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.Authenticate(Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Authenticate(String authMethod,Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open()
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Open()
2017-04-27 11:21:50.1909|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Create(MySqlConnectionStringBuilder settings)

Error 2 :
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server|Error creating script environment for resource es_admin: Authentication to host ‘127.0.0.1’ for user ‘root’ using method ‘mysql_native_password’ failed with message: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server|Inner exception: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.AuthenticationFailed(Exception ex)
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.ReadPacket()
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.Authenticate(Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Authenticate(String authMethod,Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open()
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Open()
2017-04-27 11:21:50.5745|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Create(MySqlConnectionStringBuilder settings)
2017-04-27 11:21:50.5755|INFO|CitizenMP.Server|Started resource es_admin.
2017-04-27 11:21:50.5755|INFO|CitizenMP.Server|Starting resource es_weashop (last state: Stopped).
2017-04-27 11:21:50.6091|ERROR|CitizenMP.Server|Error creating script environment for resource es_weashop: Authentication to host ‘127.0.0.1’ for user ‘root’ using method ‘mysql_native_password’ failed with message: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.6091|ERROR|CitizenMP.Server|Inner exception: Access denied for user ‘root’@‘localhost’ (using password: YES)
2017-04-27 11:21:50.6091|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.AuthenticationFailed(Exception ex)
2017-04-27 11:21:50.6093|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.ReadPacket()
2017-04-27 11:21:50.6093|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Authentication.MySqlAuthenticationPlugin.Authenticate(Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.6093|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Authenticate(String authMethod,Boolean reset)
2017-04-27 11:21:50.6093|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open()
2017-04-27 11:21:50.6093|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Open()
2017-04-27 11:21:50.6093|ERROR|CitizenMP.Server| at [U] MySql.Data.MySqlClient.Driver.Create(MySqlConnectionStringBuilder settings)


#2

Did you fix it ? I’m stuck with the exact same error …


#3

Yeah, i have no open phpmyadmin in my vps… ^^


#4

The errors you are getting is due to wrong credentials (most likely on your server.cfg)
Use the correct credentials and you will see it fix I believe


#5

Please mind the dates before replying to a post.


#6