Main menu not working


#1

GTA V version? 1.0.1365.1
Up to date? Yes
Legit or Pirate copy? Legit
Steam/CD/Social Club? Steam
Windows version? Yes
Did you try to delete caches.xml and try again? Yes
Error screenshot (if any) http://puu.sh/zUVJV/661d58c734.jpg
System specifications Intel i5-3450 3.10GHz, EVGA GeForce GTX 1060 6GB, RAM 16GB
What did you do to get this issue? Visited other games for a while and when I came back, it didn’t work
What server did you get this issue on? None, the issue is in the menu
CitizenFX.log file https://mega.nz/#!y6IQFbiI!_-Yqhoku65qHAEzpmvBsLkUDuvbQCQxzAPGaPz2WNNs
.dmp files/report IDs N/A

If an issue with starting:
GTA V folder screenshot http://puu.sh/zUWdC/2fbfccc01f.png
GTA V/update/x64/dlcpacks screenshot http://puu.sh/zUWeH/2d89dfd670.png
Filepath to FiveM folder C:\Users\Joonas\Documents\FiveM
FiveM client folder screenshot http://puu.sh/zUWgF/ac2f0008e0.png
Did you try to disable/uninstall your Anti-virus? Yes

Also add what you already tried so far.

  • updating all drivers
  • reinstalling FiveM
  • connecting via F8
  • verifying game files via Steam

#2

Are you using reshade?


#3

Yes but it’s never been an issue before. I could try removing it.


#4

Yeah no, install ReShade properly if you want to be able to use it.


#5

I’ve done it, no difference.

When I now launched the game, I got this error message (the game crashed) and don’t know if it’s related or not.

[Window Title]
FiveM Error

[Main Instruction]
“fifteen-ink-minnesota”

[Content]
A fifteen-ink-minnesota caused FiveM to stop working. A crash report is being uploaded to the FiveM developers. If you require immediate support, please visit FiveM.net and mention the details below.

[^] Hide details [Close]

[Expanded Information]
Crash signature: dsound.dll+496E
Report ID: uploaded! (use Ctrl+C to copy)


#6

remove all mods from your GTA V Directory.


#7

Made no difference whatsoever.


#8

You are clearly running a modified version of GTA V, which is resulting in your menu not rendering properly. Removed any ReShade / ENB you have along with any other modifications.

Do so and report back, also next time upload the latest log file rather than the ones with numbers.