FiveM Loading Splashscreen Problem


#1

To receive support, please fill out the following template, and remove this top text.

GTA V version? 1.0.1180.2
Up to date?
Legit or Pirate copy? Legit
Steam/CD/Social Club? Steam
Windows version? Windows 10 64-Bit
Did you try to delete caches.xml and try again? No
Error screenshot (if any) No error, just stuck on this screen https://gyazo.com/69b1664acb070af2f25ef1b40aef48d4
System specifications
i7 6700K @ Stock
GTX 980Ti
16GB DDR4
120GB SSD
240GB SSD
500GB WD VelociRaptor
1TB WD Caviar Blue
What did you do to get this issue? Just a splashscreen for FiveM, constantly loading.
What server did you get this issue on? N/A
CitizenFX.log file Will need help finding that
.dmp files/report IDs Will need help finding that

If an issue with starting:
GTA V folder screenshot https://gyazo.com/0f62e43722ed9050e7479ef7ff4f8f5c
GTA V/update/x64/dlcpacks screenshot https://gyazo.com/7d3f93d672cc34c9e52d25d1fb232865
Filepath to FiveM folder D:\FiveM
FiveM client folder screenshot https://gyazo.com/34ed77e66c889c1bd26c0061c3637367
Did you try to disable/uninstall your Anti-virus? No

Also add what you already tried so far.

Reinstalling GTA5.
Verify GTA 5.
Deleted %localappdata%\digitalentitlements and %appdata%\citizenfx\ros_id.dat
Reinstalled FiveM - but it says the files are already there even after deleting the FiveM folder from D:\ and %appdata%


#2

CitizenFX.log file

[ 0] Detected NVIDIA Node, attempting to query ShadowPlay status…
[ 2500] Couldn’t query ShadowPlay status from NvNode, bailing out.
[ 429063] Initialized system mapping!
[ 435875] CitizenFX Steam child starting - command line: “D:\FiveM\FiveM.exe”
[ 437797] Detected NVIDIA Node, attempting to query ShadowPlay status…
[ 440016] Couldn’t query ShadowPlay status from NvNode, bailing out.
[ 440110] Initialized system mapping!
[ 440204] CitizenFX Steam child starting - command line: “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_SteamChild.exe” -steamparent:18292
[ 440219] Initializing Steam parent.
[ 440219] Initializing Steam parent: Steam’s running.
[ 440313] Initializing Steam parent: Initializing presence.
[ 440313] Initializing Steam parent: Attempting to run processes.
[ 440719] Detected NVIDIA Node, attempting to query ShadowPlay status…
[ 442657] hello from “D:\FiveM\FiveM.exe”
[ 442922] Couldn’t query ShadowPlay status from NvNode, bailing out.
[ 443016] Initialized system mapping!
[ 443094] CitizenFX Steam child starting - command line: “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_SteamChild.exe” -steamchild:18292
[ 443094] game parent PID: 18292
[ 443094] waiting for process to exit…
[ 443766] Got ros:launcher process - pid 5300
[ 443844] Detected NVIDIA Node, attempting to query ShadowPlay status…
[ 444625] Initializing Mono
[ 444969] Initializing Mono completed
[ 445125] D:\FiveM\FiveM.app\citizen\clr2\lib\mono\4.5 CitizenFX.Core.pdb is not a platform image (even though the dir matches).
[ 445188] Hello!
[ 446063] Couldn’t query ShadowPlay status from NvNode, bailing out.
[ 446172] Initialized system mapping!
[ 446188] Replacing function table list entry 0x142ce2000 with 0x142ce2000
[ 446313] hello from “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_ROSLauncher” ros:launcher --parent_pid=18292 “D:\Steam Games\steamapps\common\Grand Theft Auto V\GTAVLauncher.exe”
[ 446391] launcher! “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_ROSLauncher” ros:launcher --parent_pid=18292 “D:\Steam Games\steamapps\common\Grand Theft Auto V\GTAVLauncher.exe”
[ 446407] Initialized system mapping!
[ 446422] Replacing function table list entry 0x140560000 with 0x140560000
[ 449579] versioning: /prod/gtav/launcher_online_config.xml
[ 449594] versioning: /prod/gtav/launcher_online_config.xml
[ 449704] versioning: /prod/gtav/versioning.xml
[ 449704] versioning: /prod/gtav/versioning.xml
[ 449719] versioning: /prod/gtav/versioning.xml
[ 450047] Got ROS subprocess - pid 17508
[ 450110] Detected NVIDIA Node, attempting to query ShadowPlay status…
[ 450969] Skipping XAudio2 patches - XAudio 2.7 is present.
[ 451110] [FontRenderer] Initializing DirectWrite.
[ 451329] Couldn’t query ShadowPlay status from NvNode, bailing out.
[ 451422] Initialized system mapping!
[ 451672] hello from “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_ROSSubProcess” ros:subprocess “C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club\subprocess.exe” --rgsc_pid=5300 --rgsc_ipc_channel_name=rgsc_ipc_14b4 --rgsc_home_dir=C:\Users\Owner\Documents\Rockstar*%20Games\Social%20Club\Launcher\Renderer\ --no-proxy-server --safebrowsing-disable-auto-update --disable-spell-checking --disable-extensions --disable-gpu --lang=en --remote-debugging-port=13171 --ignore-certificate-errors
[ 451735] sub! “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_ROSSubProcess” ros:subprocess “C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club\subprocess.exe” --rgsc_pid=5300 --rgsc_ipc_channel_name=rgsc_ipc_14b4 --rgsc_home_dir=C:\Users\Owner\Documents\Rockstar
%20Games\Social%20*Club\Launcher\Renderer\ --no-proxy-server --safebrowsing-disable-auto-update --disable-spell-checking --disable-extensions --disable-gpu --lang=en --remote-debugging-port=13171 --ignore-certificate-errors
[ 451735] Initialized system mapping!
[ 451750] Replacing function table list entry 0x1400b3000 with 0x1400b3000
[ 452516] Got ROS subprocess - pid 9380
[ 452610] Detected NVIDIA Node, attempting to query ShadowPlay status…
[ 454829] Couldn’t query ShadowPlay status from NvNode, bailing out.
[ 454922] Initialized system mapping!
[ 455032] hello from “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_ROSSubProcess” ros:subprocess “C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club\subprocess.exe” --type=renderer --no-sandbox --primordial-pipe-token=CD6B39CB982733BD9B087E303BAA41C8 --lang=en-US --lang=en --log-file=“C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club\debug.log” --log-severity=disable --disable-extensions --disable-spell-checking --enable-pinch --device-scale-factor=1 --num-raster-threads=4 --content-image-texture-target=3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553 --video-image-texture-target=3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553 --disable-accelerated-video-decode --disable-webrtc-hw-encoding --disable-gpu-compositing --channel=“17508.0.1607007779\598744125” --mojo-platform-channel-handle=1880 /prefetch:1 --rgsc_ipc_channel_name=rgsc_ipc_14b4_channel_1 --remote-debugging-port=13171 --ignore-certificate-errors
[ 455094] sub! “D:\FiveM\FiveM.app\cache\subprocess\FiveM_ROSSubProcess” ros:subprocess “C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club\subprocess.exe” --type=renderer --no-sandbox --primordial-pipe-token=CD6B39CB982733BD9B087E303BAA41C8 --lang=en-US --lang=en --log-file=“C:\Program Files\Rockstar Games\Social Club\debug.log” --log-severity=disable --disable-extensions --disable-spell-checking --enable-pinch --device-scale-factor=1 --num-raster-threads=4 --content-image-texture-target=3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553 --video-image-texture-target=3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553,3553 --disable-accelerated-video-decode --disable-webrtc-hw-encoding --disable-gpu-compositing --channel=“17508.0.1607007779\598744125” --mojo-platform-channel-handle=1880 /prefetch:1 --rgsc_ipc_channel_name=rgsc_ipc_14b4_channel_1 --remote-debugging-port=13171 --ignore-certificate-errors
[ 455094] Initialized system mapping!
[ 455110] Replacing function table list entry 0x1400b3000 with 0x1400b3000
[ 461360] EndpointMapper::HandleRequest: GET //scui/v2/desktop
[ 461360] EndpointMapper::HandleRequest: GET /prod/gtav/font-awesome.css
[ 461360] versioning: /prod/gtav/font-awesome.css
[ 461454] EndpointMapper::HandleRequest: GET /prod/gtav/splash.png
[ 461454] versioning: /prod/gtav/splash.png
[ 461500] EndpointMapper::HandleRequest: GET /prod/gtav/roboto.ttf
[ 461500] versioning: /prod/gtav/roboto.ttf
[ 462500] EndpointMapper::HandleRequest: GET /cfx/login
[ 463750] EndpointMapper::HandleRequest: POST /gta5/11/gameservices/socialclub.asmx/CreateScAuthToken


#3

I am having the same problem


#4

The problem is you have to load gtav first then launch five M


#5

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.