Cant Use Any Add on Vehicles

addons

#1

So I got a problem that no matter what tutorial I follow online i cannot spawn a addon vehicle.
I followed this tutorial and many others https://www.youtube.com/watch?v=GrxyQjQsXM4&t=437s
Now in cmd when loading the server it says that the folder with the vehicle I want is started but when ever I go to spawn the vehicle in game it says invalid vehicle name or something like that.
EX:
start mapmanager
start chat
start spawnmanager
start sessionmanager
start fivem
start hardcap
start rconlog
start scoreboard
start playernames
start policegt
start cczl
ive been redoing this over and over again through out other tutorials and none seem to work.
All i want to do is play on a private server with friends with custom vehicles!
If you can help me thanks its appreciated.

Im new and dont really know if this goes in this section but im sure it does :smiley:


#2

Are you trying to use Police Addons or Civilian Vehicle Addons?


#3

Just vehicles in general Both
here are the files you can take a look if im doing something wrong
https://drive.google.com/drive/folders/1Z0CPXNW43eCXObtooRv6Npu5Jw_ip8Qy?usp=sharing


#4

I can’t tell, without using OpenIV is that a Civ or Police Vehicle?


#5

Its a civ vehicle


#6

It looks like you are missing the vehicles.meta, which is how you will be able to spawn the vehicle.


#7

In addition to that, your variations file, in the model name section you have “ccss16” where as the model name on the yft and ytd are “cczl” so you will need to make sure those match up.


#8

yea I noticed that about the ccss16 thats how the mod came ill change it now and fix that and give it a go


#9

hmm in the vehicles.meta it had the ccss16 but yea the ytf files are cczl Im going to change it to match and see what hapens


#10

just tried with another vehicle with zero success ugh I got no clue what im doing wrong just says unknown vehicle


#11

Can you put your vehicles.meta in your google drive folder that you shared?


#12

here is a different truck I tried it should look like this right?
https://drive.google.com/drive/folders/1tA6rEe1t8sTLdNdOfYPzqzzDyZIShF-Q?usp=sharing


#13

im having the same problem do you know any fix that could help me i would appreciate it